Vídeos

Aquí pots trobar unes petites mostres del nostre treball. Estigueu atents perquè properament publicarem noves propostes. Recorda que també ens pots trobar a les xarxes socials, mitjançant els menús de sota.

Tornaveus (Jaume Aiats, Heura Gaya, Ester G. Llop, Iris Gayete, Joana Gomila i Josep Borràs, baixó.) Basílica de Santa Maria de Poblet, 29 de desembre de 2019. Concert del “Cant de la Sibil·la i concert de Tonades tradicionals nadalenques”, organitzat pel Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i Monestir de Poblet, amb la col·laborció del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

Vam triar l’antífona Tres in fornace, que s’adapta sorprenentment bé als quatre primers versos del Cantico, amb un moviment melòdic ben adequat al contingut verbal.

La melodia del salm és In exitu Israel (el denominat tonus peregrinus) recollida al Pallars Sobirà en cant polifònic a tres veus d’homes (Jaume Ayats, Anna Costal, Iris Gayete, Cantadors del Pallars. Cants religiosos de tradició oral al Pirineu. Religious Chants of the Oral Traditions in the Pyrenees, Barcelona, Dalmau, 2010). El baixó era l’instrument antigament més habitual a les basíliques catalanes per redoblar la veu del baix.